Verkooptraining voor opticiens: Briladvies in 4 stappen
Verkooptraining voor opticiens: Briladvies in 4 stappen

Dap-Styling ontvangt subsidie van het EFRO in het kader van de respons van de Unie op de COVID-19-pandemie via de SNN voor de volgende activiteit:

We ontwikkelen een systeem waarmee opticiens hun klanten in 4 stappen een goed onderbouwd briladvies kunnen geven. Het systeem krijgt een leermodus, waarin opticiens en hun teamleden regelmatig trainingen kunnen volgen. Het krijgt een interactieve modus, waarin de consument ontdekt welke aspecten belangrijk zijn bij het kopen van een nieuwe bril.

Als Brillenstylist verzorg ik verkooptrainingen bij opticiens in Nederland en België. Dit zijn onder andere trainingen waarin opticiens leren om hun klanten in 4 stappen een onderbouwd briladvies te geven. Hierdoor verloopt het verkoopproces sneller en efficiënter. Met deze trainingen brengen opticiens hun kennis naar een hoger niveau, onderscheiden ze zich van de online markt en de optiekketens, leveren ze high-end service en verhogen ze hun omzet.

Om ervoor te zorgen dat opticiens de theorie uit de trainingen blijven toepassen en hun klanten blijven verrassen met deze nieuwe manier van adviseren, willen we een digitale zuil ontwikkelen.

De digitale zuil wordt uitgerust met diverse functies. In eerste instantie gaat het om:
1. Het adviseren van klanten in de winkel
2. Het onderwijzen van verkoopadviseurs en opticiens
3. Het bieden van een bijzondere klantervaring

In de toekomst worden ook andere trainingen aangeboden via de digitale zuil.

Verkooptraining voor opticiens: Briladvies in 4 stappen
Verkooptraining voor opticiens: Briladvies in 4 stappen

Presentatie en lancering van het “Digitale Briladvies”

Bold Optical Fair
10 & 11 september 2023

De Werkspoorkathedraal in Utrecht

De Brillenstylist geeft tips…

meld je aan voor de nieuwsbrief

Referenties

Roma Opticiens
Marjan Beumer

Apotheek online

Er zijn veel voordelen aan het kopen van uw medicijnen en recepten van balancepharm apotheek online winkels. Ten eerste, het is handig. Het enige wat u hoeft te doen is surfen op het internet en u zult honderden online apotheken vinden die geweldige aanbiedingen hebben voor verschillende soorten medicijnen. U hoeft niet meer te hoppen van de ene apotheek naar de andere. Je hoeft alleen maar naar het comfort van je eigen huis te gaan en te nemen wat je nodig hebt. Ten tweede, je krijgt om te lezen apotheek beoordelingen uit de eerste hand. Voordat u een geneesmiddel koopt, vooral die waarvoor een recept nodig is, is het een goed idee om te weten wat andere consumenten vonden van de apotheek die u overweegt. Op deze manier kunt u een weloverwogen beslissing nemen voordat u uw medicijnen bij hen koopt. Het is ook een goed idee om te vragen naar apotheek coupons, omdat ze u kunnen helpen een aantal echt goede kortingen op uw aankopen te krijgen.

We vragen Marije minstens een keer per jaar om terug te komen voor herhaling en extra inspiratie. Mijn medewerkers pikken elke training weer wat anders op en voegen dat toe aan hun adviesgesprek met de klant.

Optiek Guido Huygen
Maasmechelen

Valerie en Dominique Huygen

We leerden om te starten vanuit een analyse van het gezicht van de klant en het kleurenpalet dat bij de klant past in plaats van vanuit de trends. Een aanpak die we zeker zullen blijven hanteren.

Belgoptic.be
Raf Mastbooms

De stylingboxen zijn een extra tool waarmee elke opticien, na het volgen van de training, meerwaarde kan steken in het adviseren van de juiste bril. Het ziet er niet alleen professioneel en mooi uit, het werkt ook!